Ons Gypsy Jazz Trio TRITANE neemt dit jaar voor het eerst deel aan Djangofolllies!

https://www.facebook.com/tritane/
https://brosella.be/home/djangofolllies/

We spelen 2 concerten;

13 januari in CC Les Riches Claires, Brussel

19 januari in CC Muze, zolder

Tritane bundelt drie Limburgse muzikanten met een vette boon voor Gypsy Jazz. Dit jazzgenre, in de jaren ’30 van de vorige eeuw ontwikkeld vanuit zigeunermuziek, blijft tot vandaag muzikanten en publiek begeesteren. Zeker ook in België blijft de jazz manouche tot de verbeelding spreken. Kan ook moeilijk anders, want de allergrootste bezieler van het genre Django Reinhardt zag in ons land in 1910 het levenslicht, in het Henegouwse Liberchis. Vanuit Parijs zal Django de gipsy jazz wereldwijd uitdragen. De bezetting bestaat zoals het gipsy jazz betaamt enkel uit snaren. Twee gitaren en een contrabas. Maar het trio belooft ook buiten de contouren van zigeunerjazz te experimenteren. line up: Dominique Nelis (gitaar) Tim Finoulst (gitaar) Rob Vanspauwen (contrabas)

IMG_9754.jpeg